House of Manufacturing boost maakindustrie in West-Vlaanderen

Onlangs opende POM West-Vlaanderen, PTI Kortrijk, Agoria en Sirris dit expertise- en ontmoetingscentrum in Kortrijk. Hier kunnen bedrijven uit de maakindustrie terecht voor inspiratie, ondersteuning en advies op maat voor hun industrie 4.0-uitdagingen.

Trefwoorden: #Agoria, #Industrie 4.0, #maakindustrie, #manufacturing, #POM, #Sirris, #West-Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - West-Vlaanderen kent een robuuste maakindustrie en een ijzersterke cluster machinebouw & mechatronica met talrijke toonaangevende bedrijven.

Daarom investeerde POM West-Vlaanderen de voorbije jaren samen met heel wat kennispartners in meerdere complementaire labo’s om deze industriële cluster verder te ondersteunen. Om deze sector toekomstbestendig te maken, speelt de integratie van industrie 4.0 een cruciale rol.

Deze term verwijst naar de inzet van slimme technologieën zoals automatisering, data-analyse, Internet of Things (IoT) en artificiële intelligentie, die productieprocessen efficiënter, flexibeler en duurzamer maken.

De gloednieuwe industriebouw bevindt zich op de plaats waar vroeger de praktijklokalen van de campus Techniek & Design van PTI Kortrijk stonden. Het telt naast drie productiehallen en een centraal magazijn ook meerdere technologielokalen en praktijkateliers.

Aan de achterzijde van House of Manufacturing werd Technicum opgetrokken. Ongeveer 600 leerlingen uit het technisch en beroeps secundair onderwijs maken voortaan gebruik van de 6.500 m² aan praktijkruimtes met de allernieuwste snufjes.

Ook Agoria Vlaanderen en Sirris, respectievelijk de sectorfederatie en het innovatiecentrum van de technologische industrie, nemen hun intrek in House of Manufacturing.