• 15/06/2012

Sirris voert derde meer innovatieprojecten uit

Sirris, het collectief kenniscentrum van de Belgische technologische industrie, heeft een uitstekend 2011 achter de rug.

Trefwoorden: #diensten, #kenniscentrum, #Sirris

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sirris, Jos Pinte )

ENGINEERINGNET.BE -- Het aantal industriële innovatieprojecten waarbij Sirris als technologische partner was betrokken, nam vorig jaar met 34 procent toe, goed voor een recordomzet van 6 miljoen euro.

Steeds meer Belgische bedrijven versterken hun O&O-afdeling en maken daarbij ook meer gebruik van de verschillende diensten zoals begeleiding, advies en labo’s van Sirris.

“Een hoopvolle en toekomstgerichte keuze van onze bedrijven, want zij die innoveren, staan sterker op de exportmarkten,” zegt Jos Pinte, algemeen directeur van het centrum.

“Onze leden hebben heel duidelijk begrepen dat innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten de basis zijn om in de steeds meer mondiale economie te overleven,” aldus algemeen directeur Jos Pinte naar aanleiding van de publicatie van het jaarverslag 2011.

Vorig jaar maakten 1.700 verschillende ondernemingen gebruik van deze diensten. Het technologiecentrum voerde liefst 4.700 interventies uit. In 2.500 gevallen ging het om het verlenen van gratis advies, in 2.200 gevallen om betalende projecten en diensten.

Om nog beter te beantwoorden aan de noden van haar leden, opende het vorig jaar een derde Application Lab, SMALL Lab, toegewijd aan microfabricatie.

"De tijd dat men jaren aan een ontwikkeling werkt, is voorbij,” aldus algemeen directeur Jos Pinte. “Onderzoek moet zeer gericht zijn en snel tot resultaten leiden. Onze Labs zijn perfect uitgerust om de bruikbaarheid en toepasbaarheid van nieuwe technologieën uit te testen en worden dan ook gretig gebruikt.”

Het bedrijf zette vorig jaar ook een nieuwe stap in zijn internationalisering met de oprichting van Creator, een netwerk met Finse en Franse technologiepartners.

Ook werd het visionaire en ambitieuze concept Factory of the Future in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse regering ontwikkeld. Dat project wordt dit jaar uitgerold.

Dat innovatie loont, bleek vorig jaar uit het feit dat de Belgische technologiesectoren hun productie met gemiddeld 11% zagen stijgen. De export naar de buurlanden steeg met 15%, die naar de BRIC-landen en andere groeimarkten zelfs met 45%.


(GL)