AEW, Demtec Services en Vandenbriele fuseren tot ‘The Energy Circle’

The Energy Circle pakt alles aan: van energieproductie en -verbruik tot waterbeheer en de inzet van slimme technologieën, zoals Internet of Things en realtime energiemonitoring. De komende maanden plant het bedrijf nog 50 extra technici aan te nemen.

Trefwoorden: #CO2, #energie, #fuseren, #gebouw, #transitie

Lees verder

Nieuws

( Foto: The Energy Circle )

ENGINEERINGNET.BE - Tegen 2030 moet de globale CO2-uitstoot van gebouwen met zeker de helft verminderen.

Om de klimaatdoelstellingen te halen, zijn dringend veel duurzamere gebouwen nodig. De oprichting van The Energy Circle moet deze energietransitie sterk versnellen.

Energie-efficiënte nieuwbouw is slechts een deel van de oplossing, want de ingebedde koolstof in een nieuw gebouw staat gelijk aan zo’n twintig jaar operationele CO2-uitstoot.

Daarom is het voor bedrijven en overheden vaak een betere keuze om energetisch te renoveren of nieuwe technologieën toe te voegen.

Sophie Hayen, Algemeen Directeur van The Energy Circle: “Met ons nieuwe duurzaamheidsbedrijf maken we een grondige analyse en kunnen we specifieke energietrajecten voor gebouwen van begin tot eind begeleiden en uitvoeren.”

Het fuseren van de techniekbedrijven AEW, Demtec Services en Vandenbriele is een logische evolutie. Gebouwen duurzamer maken is dan ook een complex gegeven. Je moet onder meer rekening houden met energie, comfort, CO2-reductie en waterhuishouding.

Dat zijn volgens Hayen problemen die niet langer door losstaande bedrijven kunnen worden aangepakt.