• 18/06/2012

Solvay opent nieuwe productie-eenheid in China

Solvay gebruikt nevenproduct uit biobrandstofproductie, wat zou leiden tot 60% betere CO2-balans.

Trefwoorden: #epichloorhydrine, #epoxyhars, #solvay

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay maakt bekend dat het de grote en groeiende epichloorhydrine-markt in China zal bedienen met een nieuwe productie-eenheid in de Chinese stad Taixing. Dit zou gebeuren via zijn Thaise dochterbedrijf Vinythai.

Epichloorhydrine is een essentiële grondstof voor de productie van epoxy-harsen, en wordt steeds vaker gebruikt voor anticorrosieve deklagen en in elektronica, de auto-, luchtvaart- en windenergie-industrie.

De fabriek heeft een begincapaciteit van 100.000 ton epichloorhydrine per jaar, en vereist een investering van 155 miljoen EUR. De productie zou aanvatten in het tweede semester van 2014.

Naar verwachting zal de Chinese epichloorhydrinemarkt jaarlijks met 8% groeien en 35% van de wereldvraag vertegenwoordigen tegen 2016.

De fabriek zal niet het conventionele productieproces toepassen (op basis van propyleen) maar gebruik maken van natuurlijke glycerine, een nevenproduct uit de productie van biobrandstoffen. Volgens Solvay leidt die keuze tot een 60% betere CO2-balans (bron tot uitgang fabriek), en wordt zo slechts één achtste gegenereerd van het volume aan chloorhoudende nevenproducten.


(KV)

(foto wikipedia: de zwarte zone in het midden van deze rekenmachine is epoxyhars, dat de chip bedekt)