• 21/06/2012
  • |     BB

Augmented Reality: oplossing voor dreigend tekort aan servicetechnici?

Hoe kan Augmented Reality worden ingeschakeld bij het assembleren en onderhouden van technische systemen?

Trefwoorden: #augmented reality, #Group T, #tele-maintenance

Lees verder

maint_art

Download het artikel in

Het Belgische CQS Group T Racing Team van de Internationale Hogeschool Groep T gaf tijdens een evenement van leverancier Cadmes een mooie demonstratie. Samen met het bedrijf Tedopres werd op basis van de aandrijflijn in de ‘race-eend’ van het team getoond hoe Augmented Reality kan worden gebruikt bij het onderhouden van de technische systemen in de racewagen. Dat lokte verbaasde reacties uit...

Augmented reality is het vakgebied dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan rechtstreekse, reële beelden. In plaats van informatie af te beelden op klassieke en geïsoleerde beeldschermen, wordt de informatie bij Augmented Reality geprojecteerd in het gezichtsveld van de gebruiker. Dit bijvoorbeeld door middel van een head-mounted display of head-up display. Maar ook kan gebruikgemaakt worden van bijvoorbeeld een smartphone of tablet-PC met ingebouwde camera. Augmented Reality maakt het verschil tussen de reële wereld en de virtuele wereld steeds kleiner en zorgt tevens voor eenvoudigere en gebruikersvriendelijkere interfaces, ook voor complexe toepassingen.

Ideaal voor tele-maintenance?
Het in Utrecht gepresenteerde Augmented Reality was een wapenfeit van het Nederlandse Tedopres, een onderneming die gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van technische documentatie. De samenwerking tussen dat bedrijf en het CQS Group T Racing Team voor de presentatie was geen toeval. Het was Cadmes die als belanghebbende leverancier beide partijen bij elkaar bracht.

Op basis van de CAD-files van technische componenten uit de ‘race-eend’ van Group T had Tedopres een Augmented Reality-applicatie ontwikkeld die gebruik maakt van een head-mounted display en een iPAD. De demonstratie oogstte enthousiaste, maar ook verbaasde reacties, toen de aanwezigen mogelijkheden begonnen te ontwaren om kosten te besparen en mogelijk het tekort aan ervaren service-, onderhoud- en assemblagetechnici op te vangen.

En ook: kostenbesparend
Augmented Reality is theoretisch effectief een techniek waarmee veel geld bespaard kan worden en fouten kunnen worden voorkomen. Een bekend fenomeen is bijvoorbeeld dat leveranciers van complexe machines een specialist naar de andere kant van de wereld moeten sturen op het moment dat er sprake is van een storing. «Niet alleen staat die machine dan minstens een paar dagen extra stil, omdat gewacht moet worden op de expert, ook is het daar naartoe sturen van die man duur.

Rust je nu een intelligente technicus ter plaatse uit met een Augmented Reality-systeem, dan kan deze direct met de storinganalyse beginnen, zo nodig een wisselstuk bestellen en dit er vervolgens inzetten, waardoor de machine veel sneller weer operationeel is tegen bovendien lagere kosten. Ook vanuit defensie en de burgerluchtvaart is er grote belangstelling voor dit systeem.

Materieel raakt immers vaak in het veld defect en dan is het de vraag hoe lang het duurt voordat technici ter plaatse kunnen zijn», stelde Berry Braster, Sales & Marketing Director van Tedopress. Volgens hem kunnen met Augmented Reality problemen in dit soort situaties veel sneller te lijf worden gegaan. Daarnaast is dit ter ondersteuning van opleiding en training eveneens goed inzetbaar.

Optimisten verwachten zich dan ook aan een sterke opmars van dit type technologie. Dit mede omdat er de komende jaren heel veel technici (babyboomers) met pensioen zullen gaan en er mede daardoor een ernstig tekort aan ervaren servicetechnici dreigt te ontstaan. Augmented Reality-systemen kunnen hun steentje bijdragen: specifieke kennis kan immers in het systeem ingebracht worden, waardoor ook minder ervaren en deskundige technici sneller en breder inzetbaar zijn.


(foto’s: Cadmes)