• 25/06/2012

Robot Robby Nederland op Robocup Mexico (+video)

Machiel Bruinink, Delft Robotics team: “Ik verwacht dat robots binnen 15 jaar inzetbaar zijn in de zorg en het huishouden, want de ontwikkelingen gaan snel.”

Trefwoorden: #mexico, #robby, #robotica, #tudelft

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- Robot Robby deed namens de TU Delft mee aan de Robocup@Home competitie die doorging van 18 tot 24 juni in Mexico-City.

Tijdens de Robocup, het officieuze WK voor Robots, deed Robby pogingen de wedstrijd voor autonome servicerobots te winnen: welke robot scoort het best op onderdelen zoals het opnemen en bezorgen van bestellingen, het opruimen van een kamer, het vinden van een bepaald persoon en het volgen van een persoon door een drukke ruimte?

Machiel Bruinink, Delft Robotics team: “Ik verwacht dat robots binnen 15 jaar inzetbaar zijn in de zorg en het huishouden, want de ontwikkelingen gaan snel. De Robocup is een goede manier om de robotontwikkeling een zetje te geven.”

De teamleden werkten sinds september hard aan de ontwikkeling van onder andere spraakherkenning, objectherkenning, autonome navigatie en gezichtsherkenning. “We willen een robot ontwikkelen die niet alleen zelfstandig taken kan uitvoeren in huis, maar die vooral ook betaalbaar is voor een gewone consument”.

Aan Robocup@Home nemen 21 teams uit 11 verschillende landen deel. Naast de wedstrijd voor serviceRobots, waar Robby in uitkomt, zijn er verschillende andere competities, waaronder een toernooi voor voetbalrobots en een competitie voor scholieren tot 19 jaar, RobocupJunior.


(KV) (foto TUDelft)

De verrichtingen van het team zijn te volgen via http://www.delftrobotics.nl, http://www.facebook.com/DelftRobotics. Robot Robby twittert over zijn belevingen op @DelftRobotics.

VIDEO: over Robby, en de toekomst van robots (kijk vanaf de 19e minuut)