• 25/06/2012

Technologiebedrijven investeren 2,1 miljard euro in Belgische economie

Agoria: 'Industriële sectoren, traditioneel sterk exportgericht, houden onze economie recht'.

Trefwoorden: #agoria, #groei, #technologiebedrijven

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De technologiebedrijven plannen in 2012 voor 2,1 miljard euro investeringen in ons land. Een recordbedrag, zo blijkt uit een analyse van de Nationale Bank en technologiefederatie Agoria.

Paul Soete, CEO van Agoria: “Ondanks de eurocrisis en de beperkte internationale groei, stijgen de investeringen in de technologische industrie met liefst 17 procent.” De technologische industrie lijkt het ook beter te doen dan het gemiddelde van de industrie. Soete: “Dit toont aan dat de industriële sectoren, traditioneel sterk exportgericht, onze economie recht houden. Wie de economie wil ondersteunen of een relance wenst, moet zich dan ook op de industrie richten.”

De stijging met 17 % zou komen na deze met 10 procent in 2011.

Soete: “Na het herstel van de voorbije jaren, zitten we nu zelfs boven de investeringsbedragen van voor de crisis. De grootste investeerders bevinden zich in de sectoren van automobiel (593 miljoen) en mechatronica (360 miljoen).”

De sterke investeringscijfers zijn volgens Agoria net gericht op het gegeven dat de technologiesectoren erg exportgericht zijn.

Toch blijft de Belgische economie marktaandelen verliezen, vooral op Europese exportmarkten, waarschuwt de federatie. “De goede investeringscijfers mogen dan ook geen aanleiding zijn om de inspanningen voor een versterkte competitiviteit te verminderen. Tevens moet verder worden ingezet op het aantrekken van nieuwe investeerders,” klinkt het.


(KV) (foto Agoria)