• 28/06/2012

Soleco en Cajo Engineering slaan handen in elkaar

Soleco, een bedrijf actief in projecten voor duurzame energie, fuseert met Cajo Engineering. Cajo is gespecialiseerd in elektrotechnische automatisering, maintenance en ontwikkeling.

Trefwoorden: #Cajo, #Cajo Engineering, #soleco, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Het bedrijf zal worden omgedoopt tot 'Soleco Technics', en zal zich naast de bestaande activiteiten ook op de monitoring en onderhoud van zonnepanelen bij particulieren en bedrijven richten.

Soleco, gevestigd in Opglabbeek, leverde de voorbije jaren 2.276 fotovoltaïsche installaties, en blijft geloven in deze markt ook nu de subsidies fors worden teruggeschroefd.

"Zowel particuliere als industriële klanten willen steeds meer weten wat hun installatie exact opbrengt, en bij een eventuele storing of defect snel geholpen worden. Elke minuut die een installatie niet werkt kost geld in de vorm van gemiste elektriciteit en groenestroomcertificaten."

Soleco ontwikkelde een monitoringsysteem waarmee de klant om het kwartier kan zien hoeveel zijn installatie aan groene stroom produceert, hoeveel energie hij verbruikt, en wat de gerealiseerde besparing is.

De bundeling van krachten moet de marktpositie van Soleco helpen uitbouwen. Bij Cajo Engineering werkten vijf mensen die allemaal door Soleco Technics worden overgenomen.


(bron: Vraagenaanbod)