• 04/01/2013
  • |     BB

Soleco Technics verwerft klantenbestand failliete Solar Total

Het Limburgse Soleco Technics meldt dat het via een veiling het klantenbestand van het failliete Solar Total heeft verworven. Daarmee hebben gedupeerde klanten terug een aanspreekpunt.

Trefwoorden: #Bussers, #Solar Living, #Solar Total, #soleco

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Hiermee komt er een oplossing voor de gedupeerde klanten van Solar Total dat eerder deze maand de boeken neerlegde en waarover Engineeringnet al berichtte.

Veel van deze klanten kozen voor een uitbreiding van hun garantie via de zogenaamde 'Zorgeloze Werkingsgarantie'. Dankzij intensieve contacten tussen Soleco Technics en de verzekeraar zal er naar verluidt in januari een nieuw voorstel voor alle gedupeerden uitgewerkt zijn.

“De voorbije weken zijn wij gecontacteerd door klanten van Solar Total met verscheidene vragen. Zowel over de onderhoudscontracten als over defecten bij bestaande installaties", aldus Bob Geerkens, CEO van Soleco.

"De verwerving van het klantenbestand laat ons nu toe om iedereen pro-actief te informeren en professioneel te helpen."

"Er zijn immers verschillende elementen die een rol spelen om de klanten een nieuwe correcte garantie verzekering aan te kunnen bieden. We willen er over waken dat iedereen van de juiste garanties kan genieten”.

Ook curator Patrick Bussers bevestigt de overname van het klantenbestand door Soleco Technics en waarschuwt voor partijen die buiten de juridische procedure de gedupeerde klanten van Solar Total proberen te benaderen.

De klanten blijken namelijk ook aanbiedingen te krijgen van andere partijen die de hen een voorstel doen, zonder evenwel de curator hierbij te betrekken.


LEES OOK
Soleco vangt gedupeerde klanten van failliete Limburgse Solar Total op
www.engineeringnet.be/belgie/detailarchief_belgie.asp?Id=9289

ACHTERGROND
Soleco Technics werd eerder dit jaar opgericht uit een fusie tussen Cajo Engineering en Soleco. Het bedrijf is gespecialiseerd in industriële automatisering, bouw en ontwikkeling van industriële elektriciteitsborden, naast monitoring en het onderhoud van zonne-installaties. Het maakt onderdeel uit van Soleco, een firma met een omzet van 30 miljoen euro per jaar en – direct en indirect - 150 werknemers.