• 07/12/2012
  • |     BB

Soleco vangt gedupeerde klanten van failliete Limburgse Solar Total op

Indien u zonnepanelen heeft laten installeren door het Limburgse Solar Total: dat bedrijf heeft vandaag de boeken neergelegd.

Trefwoorden: #Bamps Eurassur, #solar total, #Soleco

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Solar Total heeft vandaag de boeken neergelegd. Dat meldt Soleco Technics, een concurrent in dezelfde regio.

Veel klanten van Solar Total betaalden naar verluidt extra voor een uitbreiding van de standaard garantie met de zogenaamde 'Zorgeloze Werkingsgarantie'. Hiermee kozen ze voor een bescherming tegen een groot aantal risico’s. Door het faillissement dreigen deze garanties nu in het water te vallen.

"De voorbije dagen werden wij gecontacteerd door klanten van Solar Total en kwamen wij erachter dat de Zorgeloze Werkingsgarantie veel overeenkomsten toonde met ons eigen onderhoudscontract",stelt Bob Geerkens, CEO van Soleco.

Een aanspreekpunt bij een failliet bedrijf is uiteraard niet evident, en samen met de verzekeraar - Bamps Eurassur - vangt Soleca nu gedupeerden op.

"Hiervoor moeten zij enkel hun gegevens achterlaten op onze site, zodat wij met de verzekeraar kunnen achterhalen welke onderdelen gedekt zijn om een correct voorstel uit te kunnen werken”, zegt Geerkens.

De slogan van Solar Total, 'Zonnepanelen zonder gedoe', krijgt nu wel een erg wrange nasmaak…

Gedupeerde klanten van Solar Total kunnen hun gegevens achterlaten op www.soleco.be/verzekering


ACHTERGROND
Soleco Technics werd eerder dit jaar opgericht uit een fusie tussen Cajo Engineering en Soleco. Het bedrijf is gespecialiseerd in industriële automatisering, bouw en ontwikkeling van industriële elektriciteitsborden, naast monitoring en het onderhoud van zonne-installaties. Het maakt onderdeel uit van Soleco, een firma met een omzet van 30 miljoen euro per jaar en – direct en indirect - 150 werknemers.