• 28/06/2012
  • |     BB

Studenten automotive speeddaten met rekruteerders uit voertuigindustrie

Studenten met 'automotive'-specialisatie en rekruteerders uit de voertuigindustrie speeddaten in autotechnisch centrum Hoboken.

Trefwoorden: #agoria, #Atlas Copco, #automotive, #Carrosserie Moeyersons, #Continental, #DAF Trucks, #Dejond Cold Forming, #Ford, #job, #Kautex Textron, #kdg, #LMS International, #Punch Powertrain, #Tenneco, #Tower Automotive, #Toyota Motor Europe, #vacature, #Volvo Cars, #Volvo Truck.

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE – In samenwerking met federatie Agoria zijn studenten van de Karel de Grote-Hogeschool aan het 'speeddaten' geslagen met een aantal rekruteerders uit de voertuigindustrie. Die formule lijkt goed te werken, want onlangs nog liet Agoria ook bedrijfsleiders speeddaten met vooraanstaande politici.

Aan de KdG studeren jaarlijks tientallen studenten af in ‘automotive’-specialisaties. Het gaat om bachelors Autotechnologie, masters industrieel ingenieur Elektromechanica of Elektronica-ICT met optie Automotive Engineering en internationale studenten van het Car Ecology-programma.

Elke student kreeg tien minuten tijd voor een persoonlijke ontmoeting met een HR-specialist van één van de bedrijven van zijn keuze. Na afloop van deze tien minuten klonk een autotoeter en konden de studenten een ander bedrijf ontmoeten.

Bert Mons, directeur van de voertuigsector van Agoria: “Automotive-studies zijn erg toekomstgericht. Het gaat om een industriële sector die historisch sterk ingeplant is in ons land en een grote waaier van interessante jobs aanbiedt. Bovendien gaat het om een erg innovatieve sector die voor boeiende veranderingen staat. Denk maar de uitdagingen rond groene voertuigen en mobiliteit”. (bron: Agoria)

ACHTERGROND
De deelnemende bedrijven waren Atlas Copco, Continental, DAF Trucks, Dejond Cold Forming, Ford, Kautex Textron, LMS International, Carrosserie Moeyersons, Punch Powertrain, Tenneco, Toyota Motor Europe, Tower Automotive, Volvo Cars en Volvo Truck.