• 04/07/2012

Print uw schoenen en kopjes zelf

Thermoplastisch polyurethaanpoeder creëert flexibele buizen voor de autofabricage of de robotica, de sector van de orthopedie, sportschoenen op maat,…

Trefwoorden: #3D-printing, #additive manufacturing

Lees verder

research

( Foto: Wallonia Clusters )

ENGINEERINGNET -- Er zijn weer opvallende creaties gemaakt danzkij additive manufacturing.

*De Duitse firma ‘Rapid Product Manufacturing’ produceerde een sportschoenzool met behulp van Selective Laser Sintering (SLS), uitgaande van een nieuw thermoplastisch polyurethaanpoeder. Het is kennisinstelling Fraunhofer die dat nieuwe poeder ontwikkelde.

Het materiaal is sterk vanuit mechanisch oogpunt, flexibel en slijtvast. De buigingsweerstand bereikt 30 MPa, de rek bedraagt 400%, de Shore A-hardheid is 90 en de densiteit 1,2. De zool is 100% recycleerbaar. Van dat TPU kunnen met SLS onderdelen met schuimstructuur en geïntegreerde huid worden vervaardigd.

Beoogde toepassingen zijn flexibele buizen voor de autofabricage of de robotica, de sector van de orthopedie, sportschoenen op maat,…

*De Nederlandse designstudio Burojet ontwierp een kopje ‘Hérisson’, dat makkelijk tot stand is te brengen door 3D-drukken van polyamide.

Het doel bestaat erin het kopje te isoleren om te vermijden dat men zijn vingers verbrandt aan een te hete drank door een luchtlaag te creëren tussen de hand en het voorwerp.

De ‘stekels’ zijn kleiner aan de bovenkant en worden steeds groter naarmate men naar de onderkant gaat. Naast het esthetische effect kunnen door die configuratie de lippen aan de bovenrand worden gezet en kan de temperatuur van de vloeistof worden waargenomen.


(KV)