• 05/07/2012

Duitse Bauer gaat kwaliteitsreductoren assembleren in China

Motorreductorenbouwer Bauer Gear Motors opent eerste assemblagecenter in China: "Niet om de lagere kostprijs, maar om dichter bij onze voornaamste OEM-klanten te zitten".

Trefwoorden: #aandrijf, #aandrijven, #Bauer, #Bauer Gear Motors, #china, #motorreductor

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET -- In tegenstelling tot andere ondernemingen, is Bauer niet op zoek naar lage loon- en productiekosten en verhuizen dus noch de ontwerpafdeling noch de productie naar China. Doel is om de motorreductoren snel beschikbaar te maken voor lokaal producerende klanten.

Dhr. Jens Gabel, Vice President Global Sales en R&D vanuit het Bauer hoofdkwartier in Esslingen nabij Stuttgart: “Dit is één van de grote voordelen, om deel uit te maken van de Altra-groep van wereldwijd opererende bedrijven actief in de aandrijftechniek. Dankzij dit grootschalig assemblage- en distributiecentrum in China, kunnen we onze groeiplannen sneller realiseren en onze leveringstermijnen verkorten. We zitten dan immers dicht bij sommige van onze voornaamste OEM-klanten, die op de Chinese groeimarkt zijn afgekomen”.

Bauer produceert wereldwijd volgens een hoge kwaliteitsnorm, die ook geldt voor tandwielkastonderdelen. De lagers worden bijvoorbeeld maar bij vijf goedgekeurde leveranciers ingekocht en dat blijft ook nu zo. Lokale inkoop van bijvoorbeeld keerringen en smeermiddelen zal geleidelijk worden uitgebouwd, maar alleen bij goedgekeurde leveranciers.

De Duitse fabrikant is een wereldspeler en het assemblagecenter in China betekent uiteraard wél lagere kosten voor de klanten die ook in China produceren. Vracht-, administratiekosten en importheffingen komen allemaal boven op de verkoopprijs wanneer producten naar China worden verzonden. Dankzij lokale assemblage gaan die kosten volgens de fabrikant 'drastisch omlaag'.

“De groeikansen in China zijn te mooi om te laten liggen en we kunnen heel wat van onze wereldwijde doelstellingen halen door in deze regio uit te breiden. Misschien groeien we in de toekomst door op de plaatselijke markt, maar als OEM-leverancier zijn we vooral gericht op het leveren van op maat gemaakte motorreductoren aan grote machinebouwers, eerder dan op de verkoop van kant en klare units met weinig of geen flexibiliteit in hun design. Dat laten we over aan andere fabrikanten", aldus nog Gabel.


(bron en foto: Aandrijftechniek)