• 19/07/2012
  • |     BB

USG Innotiv zendt technische schoolverlaters naar NGO-projecten in Afrika

Half juli vertrekken 3 pas afgestudeerde ingenieurs naar NGO-projecten in Ghana en Egypte. Daar zullen ze hun technische expertise inzetten bij onder meer een biogasinstallatie.

Trefwoorden: #biogas, #carriere, #ingenieur, #job, #usg, #usg innotiv, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: USG Innotiv )

ENGINEERINGNET.BE – "Jongeren moeten beter gewapend aan de start van hun loopbaan gebracht worden", stelt het HR-bedrijf USG Innotiv.

"Er is veel enthousiasme om jonge, afgestudeerde technici in te zetten, maar bedrijven vinden vaak geen schoolverlaters met de juiste professionele vaardigheden. Het gevolg is dat ze zich niet snel genoeg aanpassen aan een professionele omgeving".

De technische arbeidsspecialist USG Innotiv riep daarom een traject voor hoogopgeleide schoolverlaters in het leven: het Masterclass Business Skills dat pas afgestudeerden meer professionele vaardigheden wil bijbrengen.

Kathleen Dupont, directeur engineering: “We richten ons op talenten die vakinhoudelijk tot de besten behoren, maar nog wel wat ondersteuning kunnen gebruiken als het gaat om business skills”.

Half juli vertrekken alvast Lim Adriaenssens, Jeroen Witters en Jolien Dohogne naar Afrika om daar met hun expertise een lokaal project te ondersteunen.

Lim reist naar Ghana om er les te geven aan studenten over ondernemerschap en hen te helpen bij het zoeken naar investeerders. Jeroen en Jolien gaan in Cairo meewerken aan een biogasinstallatie.

Na hun terugkeer vertrekken de drie met 9 collega’s naar Nieuwpoort voor een week Masterclass, waar ze worden klaargestoomd voor het bedrijfsleven.

Filantropie is niet aan de orde: naar eigen zeggen verzekert USG Innotiv er zich zo van dat het competente jongeren op technische projecten kan inzetten, die onmiddellijk hun meerwaarde voor de eindklant laten zien.