• 20/07/2012
  • |     BB

Gunvor stelt financiering heropstart Antwerpse olieraffinaderij veilig

Fondsen voor heropstart van vroegere Petroplus olieraffinaderij in Anwerpen veiliggesteld via doorlopend krediet van 500 miljoen dollar.

Trefwoorden: #gunvor, #ing, #olie, #petroplus, #rabobank, #raffinaderij

Lees verder

Nieuws

( Foto: Gunvor )

ENGINEERINGNET.BE - "Een van de pijlers van de groeistrategie van Gunvor is het investeren in energie-infrastructuur die onze handelsfunctie aanvult," zeg Torbjorn Tornqvist, CEO van Gunvor Group.

"De sterke interesse die grote internationale banken (redactie: ING en Rabobank zijn de twee belangrijkste toezichthoudende organisators van het krediet) tonen voor participatie in deze installatie, bewijst hun vertrouwen in onze aanpak".

De overname van de vroegere BRC-raffinaderij van Petroplus in Antwerpen, samen met de plannen voor de aankoop van een raffinaderij in Ingolstadt, vormen deel uit van de strategie van het bedrijf om te diversifiëren en een volledig geïntegreerde handelsorganisatie te worden, aldus Gunvor in een persbericht.

Petroplus raakte vorig jaar in financiële moeilijkheden, legde verschillende raffinaderijen stil en verkocht de Antwerpse plant aan Gunvor. Intussen zijn de activiteiten daar weer opgestart.

De installatie in Antwerpen is gevestigd in het hartje van de regio Antwerpen-Rotterdam-Amsterdam en heeft een productiecapaciteit van 105.000 vaten per dag naast een opslagcapaciteit van 1,2 miljoen kubieke meter.


ACHTERGROND
Gunvor Group Ltd, een van 's werelds grootste onafhankelijke grondstoffenhandelaars qua omzet, biedt geïntegreerde handelsproducten en logistieke diensten voor de wereldwijde olie- en energiemarkt. Het bedrijf, met maatschappelijke zetel in Nicosia, Cyprus, heeft twee hoofdkantoren gevestigd in Genève en Singapore, en een netwerk van kantoren over heel de wereld.