• 30/07/2012

EIT pakt uit met innovatieve NFC- toegangcontrole (+video)

Het European Institute of Innovation and Technology demonstreert innovatieve Near Field Communication, cloudgebaseerde toegangscontrole.

Trefwoorden: #cloudgebaseerde, #EIT, #European Institute of Innovation and Technology, #Near Field Communication, #NFC, #toegangscontrole

Lees verder

Techniek

( Foto: Carlo Pompili - CEO Telcred )

ENGINEERINGNET -- Sedert juni voorziet de start-up Telcred een dienst waarbij bezoekers een digitaal ticket krijgen gezonden naar hun gsm, en waarmee ze toegang krijgen tot de faciliteiten, voor een vooraf bepaalde tijd, en in bepaalde zones.

Het zijn de bezoekers van EIT’s ‘ICT Labs Co-location Centre’ in Stockholm die er beroep op kunnen doen.

Gunnar Landgren, EIT ICT Labs Stockholm: “Het is een prachtige opportuniteit studenten, onderzoekers en bezoekers te laten kennis maken met een van de meest interessante, nieuwe, mobiele technologieën, NFC, in ons Co-Locatiecentrum. Tegelijk vergemakkelijkt het onze dagelijkse activiteiten met de vele bezoekende onderzoekers en studenten van andere landen, die hier zijn voor kortere of langere periodes, en die diverse toegangsrechten hebben.”

Near Field Communication of NFC is een contactloze communicatiemethode die gebruikmaakt van de ISM-frequentieband op 13,56 MHz.

NFC heeft doorgaans een bereik van ongeveer 10 centimeter, door een gerichte antenne te gebruiken of het vermogen van de NFC lezer op te voeren kan dit ver worden verhoogd. NFC wordt ook wel gezien als een extensie van radio frequency identification (RFID).

Vaak wordt bij NFC gebruik gemaakt van een contactloze chipkaart, of mobiele telefoons.

NFC laat slechts communicatie toe tussen twee items die zich op enkele centimeter afstand van mekaar bevinden, of tegen mekaar aan worden gehouden.

Het toegangscontrolesysteem werkt met zowel contactloze chipkaarten als NFC-telefoons, en maakt gebruik van Ericsson’s cloudgebaseerde Trusted Service Manager (TSM).

De TSM vergemakkelijkt distributie en beheer van toepassingen die zich bevinden op een onderdeel in de GSM. Telcred’s oplossing impliceert dat de TSM wordt gebruikt voor zowel toepassingsmanagement als het zenden van geupdatete ‘tickets’, die de toegangsrechten van de gebruiker voor de toepassing bevatten.


(KV)

Video: