• 02/08/2012
  • |     BB

Baggeropdracht van 175 miljoen voor Boskalis in India

Boskalis meldt opdracht ontvangen te hebben voor verdiepen en verbreden van haven en toegangskanaal in Mumbai. Het contract heeft een totale waarde van circa 175 miljoen euro.

Trefwoorden: #bagger, #boskalis

Lees verder

b2b

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET -- De uitbreiding omvat het verdiepen en verbreden van het 33,5 km lange toegangskanaal, de havenbassins en draaikommen. In totaal zal circa 67 miljoen kubieke meter zand, slib, klei en rotsgesteente worden verwijderd.

Jawaharlal Nehru Port is de grootste containerhaven van het land met een jaarlijks volume van 4,3 miljoen TEU. Dit volume vertegenwoordigt meer dan 50% van de totale hoeveelheid containers die in Indiase havens afgehandeld wordt.

Door het verdiepen van de haven van de huidige 11,5 meter naar ruim 14 meter kunnen grotere typen containerschepen ontvangen worden en zal, volgens de havenexploitant, de jaarlijkse capaciteit tot circa 10 miljoen TEU toenemen.

De baggerwerkzaamheden gaan in september 2012 van start en zullen naar verwachting 2 jaar duren.


ACHTERGROND
Koninklijke Boskalis Westminster is een internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De groep beschikt over een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden en is actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten en heeft circa 14.000 medewerkers in dienst.