• 08/08/2012

B&R presenteert de X20AP energie-meetmodule - persbericht

De eerste stap voor verbetering van de energie-efficintie is het kunnen meten en evalueren van de hoeveelheid vermogen dat daadwerkelijk wordt verbruikt.

Lees verder

Productnieuws

Eventuele afwijkingen van normale waarden kunnen worden gebruikt om de toestand van de machine vast te stellen en deze te evalueren door middel van controle systemen, zoals het EnMon energiemonitoring , onderdeel van het B&R APROL procesbesturingssysteem.

De nieuwe X20AP energie-meetmodule van B&R is in staat om de spanningen, stromen, frequenties en blilndvermogen op alle fasen te meten. Stroom- en spanningsmetingen tot en met de 31e harmonische, verheffing de module tot het hoogste niveau van precisie.

De extreme gevoeligheid en een vierde ingangskanaal maakt deze module uitermate geschikt voor het meten van lekstromen op de neutrale lijn.

Betere prestaties door middel van gentegreerde intelligentie

Door voorbewerking van de signalen ontlast het nieuwste lid van de compacte X20 familie de CPU, daar het zowel de meetwaarde alsook het berekend effectieve vermogen als sets van digitale variabelen aanbiedt.

De door de module opgeslagen meetwaarden kunnen op veel manieren ondersteuning bieden, bijvoorbeeld door als basis te fungeren voor het optimaliseren van het procesverloop binnen de machine. Deze draagt dan op hun beurt weer bij tot verdere energie-efficintie.

De drie varianten van de B&R energie-meetmodule voor het aansluiten van 20 mA, 1 A en 5 A stroomomzetters zijn vanaf heden beschikbaar.


Meer informatie:
B&R Industriële Automatisering B.V.
Ninovesteenweg 198 - 9320 Aalst (Erembodegem)
Tel: +32 (0)53/21 20 01 - Fax: +32 (0)53/21 20 14
Email: office.be@br-automation.com - www.br-automation.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
B&R Industriële AutomatiseringBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.