• 06/11/2012

Nieuw besturings-en I/O-concept MA120 en MA170 - persbericht

B&R lanceert een modulair systeem architectuur voor mobiele automatisering.

Lees verder

Productnieuws

B&R heeft met zijn modulaire besturing en bijbehorend I/O-systeem MA120 en MA170 een nieuwe standaard voor mobiele automatisering gezet. Voor het eerst hebben de resultaten uit de industriële automatisering hun intrede gemaakt in de wereld van de bouwmachines.

De modulaire benadering, die de industriële automatiseerders al van het X20 systeem kennen en waarderen, maakt het mogelijk om de besturing voor bijvoorbeeld graafmachines en blusvoertuigen, aan de individuele behoeften aan te passen.

De MA120 en MA170 zijn volledig geïntegreerd in de B&R wereld waardoor bijvoorbeeld ook de implementatie van geïntegreerde veiligheidsoplossingen, zoals de Integrated Safety Technology van B&R, mogelijk is.

Hoge flexibiliteit in klantspecifieke aanpassingen
Klanten kunnen de modulen naar behoefte samenstellen. Dit betreft niet alleen de keuze van het aantal I/O-kanalen of de CPU, maar ook kan gekozen worden uit de CAN-bus en Ethernet POWERLINK communicatieprotocollen. Er wordt geprogrammeerd met de geïntegreerde software ontwikkelomgeving Automation Studio waardoor interfaceproblemen tussen de hard- en software componenten uitgesloten zijn.

De MA120 en MA170 zijn speciaal ontworpen voor de toepassing in ruige omgevingen. Door de IP65-dichte behuizing en de gelakte printplaten kunnen deze modulen temperatuurverschillen van -40C tot +85C zonder problemen doorstaan.

Afhankelijk van de eisen van de klant worden de apparaten uitgevoerd met een dichtheid tot IP67 respectievelijk IP69K, waardoor kortsluitingen als gevolg van condensatie uitgesloten zijn. Bovendien zijn de nieuwe B&R-modulen bestand tegen schokken en trillingen.

Per MA170 kunnen 44 I/O-kanalen vrij gedefinieerd worden - als er meer kanalen nodig zijn worden er meerdere modulen met elkaar gecombineerd. De MA120 is niets anders dan een I/O-knooppunt met een IP20-afdichting en 16 I/O-kanalen, die als decentraal I/O station ingezet kan worden.

Talrijke interfacemodulen - bijvoorbeeld voor onderhoud op afstand - maken een flexibele inzet van de apparaten, die ook later met terugwerkende kracht aangepast kunnen worden, mogelijk. De MA170 en MA120 combineren op een unieke manier de uitgebreide kennis en ervaring van B&R en MONDIAL.


Meer informatie:
B&R Industriële Automatisering B.V.
Ninovesteenweg 198
9320 Aalst (Erembodegem)
Tel: +32 (0)53/21 20 01
Fax: +32 (0)53/21 20 14
Email: office.be@br-automation.com
www.br-automation.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
B&R Industriële Automatisering
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.