• 16/08/2012
  • |     BB

Energiedeskundigen gaan professionele toer op via eigen vereniging OVED

Werking van vereniging wordt uitgebouwd via peterschapsproject en aanstelling van twee zwaargewichten uit energiesector als bestuurder.

Trefwoorden: #eneco, #energie, #energiedeskundige, #Jan Jaeken, #oved, #RWE, #Start2Build

Lees verder

Nieuws

( Foto: Europese Commissie )

ENGINEERINGNET.BE - Twee jaar na de oprichting van vzw OVED is er veel veranderd, zo stelt de vereniging van energiedeskundigen in zijn recentste nieuwsbrief. Twee krachtlijnen moeten de werking verder professionaliseren.

In de eerste plaats is er het peterschapsproject 'Start2Build' waarbij OVED met de steun van Agentschap Ondernemen en Vlaanderen In Actie een opleidingstraject zal aanbieden aan ongeveer 60 startende energiedeskundigen. Start2Build gaat vanaf 2 oktober 2012 van start en wil 'energiedeskundigen kennisuitwisseling bieden in een dynamisch netwerk'.

Een volgende stap is het opnemen van twee zwaargewichten in de Raad van Bestuur: Jan Jaeken, oprichter en CEO van RWE Belgium en van Eneco Belgium, en David Haverbeke, partner bij Field Fisher Waterhouse (ex-partner bij Lydian Laywers).

Jochen de Smet, coördinator van OVED: “Ik ben zeer verheugd met de huidige ontwikkelingen en dit zal duidelijk een enorme stap vooruit zijn voor OVED!”