• 24/08/2012
  • |     BB

Demovideo: blinde man in Google's zelfrijdende robotauto (+video)

Google zette onlangs een promotiefilmpje van zijn robotauto op YouTube. Verbluffende prestatie, maar ook een toekomstvisie die zowel zijn voor- als tegenstanders kent…

Trefwoorden: #auto, #google, #robotauto

Lees verder

Techniek

( Foto: Google )

ENGINEERINGNET -- Criticasters hebben heel wat vragen bij Google's investeringen die op het eerst gezicht weinig of niets te maken hebben met hun core business: het internet.

Eentje daarvan is de bestuurderloze, zelfrijdende auto. In een recent promotiefilmpje stuurt Google een blinde man in een testwagen op pad om een taco te halen. Die bereikt vlotjes en zonder de minste hapering zijn bestemming.

De auto wordt gevoed door data van camera's, radar, lidar en een GPS-systeem. Wel zijn de straten verdacht leeg, en moet de software geen complexe verkeerssituaties interpreteren.

Intussen is in Californië zelfs al een wet onderweg om zelfrijdende voertuigen toe te laten op openbare wegen en snelwegen.

Ronduit een schitterende prestatie van Google's engineeringteam. Toch staat niet iedereen positief tegenover het idee van een auto waarover je als bestuurder geen controle hebt.

Wat als de software het laat afweten en je aan 120km per uur over de snelweg zoeft? Veel mensen willen zelfs het manueel schakelen niet uit handen geven, laat staan het stuurwiel…


Video: