• 08/01/2013

Ook Toyota werkt aan automatisch bestuurde auto

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas zal Toyota zijn prototype van een automatisch bestuurde auto demonstreren. In de voetsporen van Google…

Trefwoorden: #ces, #google, #toyota

Lees verder

research

( Foto: Toyota )

ENGINEERINGNET -- Hoewel er op de CES vooral veel elektronische gadgets worden geshowd, zal blijkbaar ook autonoom rijden een plek veroveren op de beurs. Toyota bijvoorbeeld heeft laten weten een prototype te zullen demonstreren.

De aankondiging van Toyota wijst erop dat er autofabrikanten zijn die in de voetsporen van Google willen treden. Google loopt voorop met het implementeren van autonome rijtechnieken in haar auto's.

Vorig jaar kende de Amerikaanse staat Nevada overigens al een 'rijbewijs' toe aan een door Google ontwikkelde autonome Toyota Prius.

De auto is een 2013 model Lexus LS, met een on-board radar en video-apparatuur om de weg en de bestuurder mee te monitoren.

Toyota's autonome oplossing kan interactie aangaan met andere auto's en met infrastructuur. De camera's en radarapparatuur kunnen stoplichten detecteren, voetgangers, rijstroken en andere voertuigen.

Met de technologie kunnen botsingen worden voorkomen volgens een woordvoerder van Toyota. De auto kan de bestuurder helpen en ook volledig autonoom rijden.

Deze week zal Toyota op een persconferentie meer details onthullen. De auto wordt getoond op de stand van Lexus.


(bron: Aandrijvenenbesturen)

LEES OOK
Demovideo: blinde man in Google's zelfrijdende robotauto (+video)