• 28/08/2012
  • |     BB

TMS springt in voor bietencampagne van Tiense Suikerraffinaderij

TMS Industrial Services, het vroegere ISS Industrial Services, neemt dit najaar een deel van het onderhoudsgebeuren in de Tiense Suikerraffinaderij op zich.

Trefwoorden: #inuline, #iss, #sudsucker, #tiense suiker, #tiense suikerraffinadery, #tms

Lees verder

Nieuws

( Foto: TMS )

ENGINEERINGNET -- Van september 2012 tot half januari 2013 neemt TMS Industrial Services een groot deel van het onderhoud van de Tiense Suikerraffinaderij op zich. Dat is nodig, omdat op dat moment de activiteiten van de plant hun hoogtepunt bereiken tijdens de bietencampagne. TMS Industrial Services is het vroegere ISS Industrial Services.

In zijn nieuwsbrief stelt het Nederlandse TMS dat zijn medewerkers in die periode de machines 24 uur per dag en 7 dagen per week continu 'in continu systeem' bemannen, onderhouden en herstellen.

De Groep Tiense Suiker produceert jaarlijks 500.000 tot 600.000 ton aan suiker. De externe onderhoudsploeg zal onder andere het raspen van de suikerbieten op zich nemen en het nafilteren van de kalkmelk.

Binnen de Südsucker-groep, waartoe ook de Tiense Suiker behoort, mag TMS in dezelfde periode nog assistentie verlenen bij Beneo-Orafti in Oreye (Oerle). Dat bedrijf produceert inuline, een bestanddeel dat gebruikt wordt in de voedings- en farmaceutische industrie en getrokken wordt uit chicoreiwortelen.

TMS-medewerkers zullen daar met grote waterkanonnen de juiste hoeveelheid chicorei binnenspuiten in de productiehal.



ACHTRGROND
In juni 2011 kocht TMS Nederland het technische deel 'ISS Industrial Services' van de ISS-groep, multinationale leider in facilitaire dienstverlening. Vanaf dat moment bedient TMS Industrial Services haar klanten vanuit zes vestigingen: Terneuzen, Middelburg, Moerdijk, Antwerpen, Gent en Tienen. Om deze overname af te ronden, werd een kapitaalsverhoging doorgevoerd binnen TMS door het management en Friesland Bank Investments.