• 29/08/2012

Opleidingscomplex van 2,1 miljoen euro bij Syntra West Brugge

Voorzitter Erwin Van der Kelen: "Opleiding voor en op de werkvloer wordt hoe langer hoe belangrijker".

Trefwoorden: #bouw, #mechanica, #opleiding, #syntra, #syntra west, #syntra west brugge, #ten briele, #vdab

Lees verder

opleidingen

ENGINEERINGNET.BE -- Syntra West Brugge opende op 26 augustus officieel zijn nieuwe vestiging op de site 'Ten Briele' in Sint-Michiels.

Het complex huisvest de industriële beroepen waaronder de opleidingen bouw, elektriciteit en mechanica. De site is 3.000 m² groot en heeft 2,1 miljoen euro gekost.

“Opleiding voor en op de werkvloer wordt hoe langer hoe belangrijker. Nog meer dan vroeger zal Syntra West die brug moeten blijven aanleggen en verleggen," sprak voorzitter Erwin Van der Kelen bij de plechtige opening.

Hij wees ook op een meer concurrentiële markt, met een amalgaam van nieuwe en/of bestaande opleidingsverstrekkers, en op veranderingen in de overheidstussenkomsten. In veel gevallen dekken die de opleidingskost niet.

Algemeen directeur Johan De Neve stelde vast dat de helft van de mensen die de nieuwbouw realiseerden van Bulgaarse, Roemeense en Albanese afkomst waren, wat op een aantal knelpuntberoepen wijst.

De Neve droomt daarom van een gemengde campus Syntra-VDAB, want men kan nog uitbreiden met 27.000 m². “We kunnen er tot een zeer vruchtbare samenwerking komen en van elkaar leren," luidde het. (bron; Vraagenaanbod, CG)