• 05/09/2012

Cloos verkiest België voor Benelux-vestiging

De constructeur van lasmachines en -robots Cloos sluit zijn Nederlandse vestiging in Almere en kiest voor het Belgische Tienen.

Trefwoorden: #cloos, #lasrobot, #lassen, #robot

Lees verder

b2b

( Foto: Cloos )

ENGINEERINGNET -- Waar het min of meer een ongeschreven regel is dat bedrijven voor hun Benelux-vestigingen Nederland verkiezen, draait Cloos voor een keertje de rollen om.

Het Duitse moederconcern Carl Cloos Schweisstechnik heeft namelijk beslist zijn Benelux-verkoopscentrum in het Belgische Tienen te vestigen en Almere te sluiten.

"Nederland wordt voortaan bediend vanuit België. De relatie met onze klanten verandert verder niet. De medewerkers van Cloos Nederland blijven in dienst, en het dealernetwerk dat Cloos Nederland heeft ingezet blijft vooralsnog bestaan. In oktober dit jaar moet de reorganisatie afgerond zijn."

Het moederbedrijf van zijn kant laat weten zich nadrukkelijker te gaan richten op de BRIC-landen om zijn positie wereldwijd te verbreden en te uitbouwen. Streefdoel is een omzet van zo'n 200 miljoen euro tegen 2017. Vandaag ligt de omzet op 90 miljoen euro. Alvast ambitieus.

Directeur van Cloos Benelux, Danny Welkenhuyzen daarover: "Op dit moment worden er diverse productielocaties gebouwd in China, India en Brazilië. Wij willen hiermee deze groeimarkten vanuit het eigen land bedienen."


(bron: Vraagenaanbod)