• 06/09/2012
  • |     BB

Nieuwe directeur ICT-sector bij Agoria: Baudouin Corlùy

Baudouin Corlùy (ex-Belgacom) volgt bij Agoria Christian Vanhuffel op als directeur voor de ICT-sector.

Trefwoorden: #agoria, #belgacom, #colruy, #ict, #van huffel

Lees verder

personalia

( Foto: Agoria, Baudouin Corlùy )

ENGINEERINGNET.BE - Baudouin Corlùy (44) is de nieuwe directeur van de ICT-sector van Agoria, de federatie van de technologische industrie. Hij volgt voor die functie over Christian Vanhuffel op, die general manager van Agoria ICT en lid van de algemene directie blijft.

Corlùy, master in communicatiewetenschappen en postgraduaat in business administration, werkte de voorbije 16 jaar bij Belgacom in verschillende functies rond business development, marketing en strategie.

Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor de strategie rond de uitbouw van het vaste netwerk waaronder de uitrol van ADSL, VDSL en het huidig glasvezelnetwerk.

Als marketeer werkte hij lange tijd samen met de corporateklanten van Belgacom. Ook startte hij nieuwe activiteiten binnen Belgacom op zoals eHealth.

Onder impuls van Christian Vanhuffel groeide de ICT-sector uit tot één van de belangrijkste sectoren van technologiefederatie Agoria. Agoria is de spreekbuis van de ICT-sector in ons land en telt 400 lidbedrijven die samen 38.000 medewerkers tellen.

De ICT-sector is goed voor 14 miljard euro toegevoegde waarde en investeert jaarlijks ongeveer 660 miljoen euro in onderzoek & ontwikkeling, zowat een vijfde van de totale O&O-inspanningen van alle ondernemingen in ons land.