• 07/09/2012
  • |     BB

Elia tekent protocolakkoord met Belgische landbouwsector

Elia meldt een akkoord op zak te hebben met de Belgische landbouwsector over de aanleg en het onderhoud van hoogspanningsinstallaties op landbouwgronden.

Trefwoorden: #Algemeen Boeren Syndicaat, #Boerenbond, #elia, #Fédération Wallonne de l’Agriculture

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE -- In de schaduw van de mediastorm rond de vraag of het licht deze winter zal uitgaan, heeft netbeheerder Elia op 5 september 2012 een protocolakkoord bereikt met Boerenbond, het Algemeen Boeren Syndicaat en de Fédération Wallonne de l’Agriculture.

Het nieuwe akkoord tussen Elia en de landbouworganisaties omvat twee belangrijke domeinen: de vergoedingen voor de inplanting van nieuwe bovengrondse en ondergrondse hoogspanningsinstallaties en die in het geval van werfschade als gevolg van de aanleg van nieuwe installaties of het onderhoud van bestaande installaties.

Elia in een persbericht: 'De afsluiting van dit protocolakkoord moet bijdragen tot de succesvolle realisatie van de talrijke nieuwe netversterkingen die vaak door landbouwgebied gaan. Deze projecten kaderen in de verdere ontwikkeling van het hoogspanningsnet ter ondersteuning van het energie- en klimaatbeleid op regionaal, federaal en Europees vlak'.