• 12/09/2012

Hefvaartuig Innovation gedoopt door Europese First Lady

Deels Belgische 'Innovation' heeft krachtige kraan van 1500 ton en een laadcapaciteit tot 8000 ton.

Trefwoorden: #deme, #hefvaartuig, #hochtief, #innovation, #kraanschip, #offshore

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Onder grote publieke belangstelling werd begin september, in Bremerhaven, het uiterst krachtige hefvaartuig 'Innovation' gedoopt door Mevrouw Geertrui Van Rompuy-Windels, First Lady van Europa en echtgenote van Herman Van Rompuy, Voorzitter van de Europese Raad.

HGO InfraSea Solutions, een joint venture tussen HOCHTIEF Solutions en GeoSea, dochter en waterbouwspecialist van de Belgische DEME Groep, bouwde het krachtige hefvaartuig Innovation op de scheepswerf CRIST in Gdynia, Polen.

Eigenlijk is de Innovation reeds sinds augustus 2012 actief, voor het Global Tech I project in de Noordzee, dat is geïnitieerd door het Duitse AG Windreich. 'Innovation' zal binnenkort ook, en voor het eerst, actief zijn in de Belgische offshore markt: voor het Northwind Project, dat werd toegewezen aan GeoSea.

Het hefvaartuig zet met zijn bijzondere kenmerken een nieuwe standaard neer. Met een krachtige kraan van 1500 ton en een laadcapaciteit tot 8000 ton zorgt de 'Innovation'  voor veiliger laden en installeren van de ruim 120 meter hoge windturbines met een vermogen van 6 MW+, evenals van zware funderingen in waterdieptes tot 65 meter. Dankzij de all-in-one oplossing van laden, vervoeren en installeren is 'Innovation' volledig zelfvoorzienend.

Alain Bernard, CEO van DEME: “ 'Innovation'  vormt een verdere aanvulling op de brede dienstverlening die de DEME-groep als 'total solutions provider' biedt. Binnenkort wordt ook het nieuwe kraanschip van Scaldis te water gelaten, met een uniek hijsvermogen van 4.000 ton.”

Luc Vandenbulcke, General Manager van GeoSea, voegt eraan toe: “Na een track record van 35 jaar in innovatieve ontwikkeling en expertise van complexe offshore constructies, bereikt GeoSea nu een nieuwe mijlpaal met dit hefvaartuig. 'Innovation' geeft dit soort van gespecialiseerd offshore werk een heel nieuwe dimensie.”


(KV) (afbeelding Hochtief)