• 13/09/2012

Solvay versnelt zijn ontwikkeling in India

Solvay maakt bekend dat het een overeenkomst heeft ondertekend om een controlerende deelname te verwerven in het Indiaase Sunshield Chemicals, gespecialiseerd in oppervlakteactieve stoffen.

Trefwoorden: #India, #overname, #solvay, #Sunshield Chemicals

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solvay )

ENGINEERINGNET.BE -- Deze overname biedt Solvay's Novecare de mogelijkheid sneller te groeien in India op de markten van cosmetica, detergenten, landbouwchemicaliën, deklagen en industriële toepassingen.

"Deze overname in het verlengde van onze activiteiten zal onze groei op de Indiase markt van de oppervlakteactieve stoffen nog versnellen, terwijl die nu al jaarlijks een tweecijfergroei kent. Met Sunshield Chemicals breiden we onze industriële basis in dit land uit en versterken we onze commerciële aanwezigheid in marktsegmenten met een stevige groei," vertelt Emmanuel Butstraen, Voorzitter van Novecare.

"We streven naar een versterking van onze leidende positie op het gebied van de gespecialiseerde oppervlakteactieve stoffen in Azië. Ook willen we de ontwikkeling van onze klanten in deze wereldregio ondersteunen."

Sunshield Chemicals realiseerde in zijn jongste boekjaar, afgesloten op 31 maart 2012, een netto-omzet van 10.444.950 euro. De betaalde ondernemingswaarde is kleiner dan negen maal de verwachte aangepaste EBITDA van het lopende jaar.

De transactie geeft Amit Choksey Groep de mogelijkheid zich toe te spitsen op zijn andere activiteiten in het domein van pigmenten en verwante producten. De operatie, die onderworpen is aan de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden, zal naar verwachting over een drie maanden worden afgesloten.

Deze acquisitie volgt kort na de opening van een belangrijk innovatiecentrum in Savli in de deelstaat Gujarat en versterkt de aanwezigheid van de Groep in India.

Solvay is trouwens vastbesloten zijn omzet in India tegen 2015 te verdubbelen. De Groep is al actief in het land sinds 2000 via Novecare, Engineering Plastics en Specialty Polymers. Met zijn zeven productiesites en ongeveer 900 werknemers haalde de Groep in 2011 in India een omzet van 180 miljoen EUR.


(GL)

ACHTERGROND
Sunshield Chemicals is een Indiaas bedrijf uit de Amit Choksey Groep dat oppervlakteactieve stoffen, netvormers en antioxidanten produceert en uitvoert. Vanuit zijn fabriek nabij Mumbai bedient het bedrijf een groot aantal markten voor allerlei toepassingen in agrochemie, textiel, deklagen, smeermiddelen, kunststoffen, metaalbehandeling en voorts producten voor de huishouding en persoonlijke verzorging. Sunshield Chemicals is gevestigd in Mumbai en staat genoteerd op de beurs van Mumbai.