• 18/09/2012
  • |     BB

'Moeilijk' freeswerk 269% sneller uitgevoerd

Tips voor verspaners: Deense windmolentoeleverancier kan 269 procent sneller frezen dankzij absorberende freeshouder.

Trefwoorden: #AH Industries, #freeswerk, #frezen, #seco

Lees verder

Nieuws

( Foto: Seco )

ENGINEERINGNET -- AH Industries is sinds het midden van jaren 80 toonaangevend in de productie van windturbines. Tegenwoordig zitten in ongeveer 10% van de windturbines wereldwijd componenten die door het bedrijf zijn geproduceerd.

Eén bewerking in de fabriek bleef een bottleneck: het frezen van oppervlakken op het hoofdlagerhuis bij de bevestiging aan het hoofdframe van de turbine.

Klaus Døssing, productietechnicus bij AH Industries, daarover: “Er was niet één speciaal probleem maar de bewerking per deel duurde gewoon heel lang. Als we sneller werkten, ging de frees kapot door de trillingen.”

Op aanraden van een leverancier testte het Deense een nieuw dynamische dempingssysteem uit. Bij dit systeem is de demper heel dicht bij het snijvlak geplaatst, omdat daar de trilling het grootst is.

Onmiddellijk bleek het rendement liefst 269 procent omhoog te gaan. De freestijd per deel is van circa 30 teruggebracht tot ongeveer 10 minuten. Bovendien is de standtijd van de snijkop toegenomen.

Døssing: “Door de trillingen sleten de snijplaten snel zodat ze vaker moesten worden vervangen. We hebben de standtijd meer dan verdubbeld.”

Zulk resultaat is natuurlijk mooi, maar hoe zit het met het gebruik over de langere termijn? Døssing: ““Ik had eerst twijfels, maar het gereedschap bleek zeer goed te zijn. We gebruiken het nu al bijna twee jaar, dus het heeft zijn geld zeker opgebracht.”