• 19/09/2012
  • |     BB

Duitse overheid apprecieert energieprojecen van Harting en Endress+Hauser

Twee technische leveranciers, actief in de Benelux, scoren in Duitland uitstekend met energieprojecten en ontvangen de 'Energy Efficiency Award 2012' van de Deutsche Energie-Agentur.

Trefwoorden: #dena, #endress, #Energy Efficiency Award, #harting, #Rösler

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Energie-Agentur, Dr. Philipp Rösler )

ENGINEERINGNET -- Het is niet altijd algemeen geweten, maar verschillende technische invoerders en leveranciers in België en Nederland worden in hun thuisland geprezen voor hun inspanningen om energiebesparende technologie te ontwerpen of projecten op stapel te zetten.

Zo zijn er bijvoorbeeld Harting en Endress + Hauser. Die ontvingen uit handen van de Duitse minister van Economie, Dr. Philipp Rösler, elk de Energy Efficiency Award 2012 in het kader van de 'Initiative EnergieEffizienz'-campagne. Dat initiatief wordt gefinancierd door het Duitse Federale Ministerie van Economie en Technologie.

Zo ontving Harting, fabrikant van verbindingstechnologie, de eerste prijs en wordt het bedrijf geprezen 'vanwege zijn holistische strategie om op systematische wijze het energieverbruik te reduceren'.

Ook leverancier van meetapparatuur Endress + Hauser Conducta valt in de prijzen, met name voor een concreet lokaal project, 'wegens de consistente energieoptimalisatie van hun hoofdkantoor'.

"Energie-efficiëntie moet een integraal onderdeel van een bedrijfsstrategie worden - om ecologische en economische redenen. De winnaars van dit jaar laten zien hoe. Dankzij hun systematische aanpak wisten deze bedrijven hun energiekosten en CO2-uitstoot significant te reduceren en hebben ze hun concurrentiepositie aanzienlijk verbeterd", aldus Stephan Kohler, algemeen directeur van dena, de Deutsche Energie-Agentur.

Het Duitse energieagentschap 'dena' is niet de eerste de beste: het staat de boek als dé energiereferentie bij uitstek, als verlengstuk van het energiebeleid van de Duitse regering.

Sinds de 'Energiewende', de beslissing van Angela Merkel om uit nucleaire elektriceitsproductie te stappen, doet de Duitse overheid er alles aan om ontwikkelingsprogramma's rond duurzame energie zoveel mogelijk te versnellen.


ACHTERGROND
De Duitse Energy Efficiency Award 2012, met in totaal 30.000 euro aan prijzengeld, wordt gesteund door vooraanstaande partners als DZ Bank, Imtech Deutschland en Siemens. De wedstrijd wordt gehouden onder het beschermheerschap van de Duitse minister van Economie, Dr. Philipp Rösler.