• 21/09/2012
  • |     BB

Monsanto toont interesse in technologie Hasseltse Complix

Monsanto sluit akkoord met het biotechbedrijf Complix voor toepassing van Alphabody-technologie in landbouwsector.

Trefwoorden: #alphabody, #complix, #monsanto, #proteine

Lees verder

research

( Foto: Monsanto )

ENGINEERINGNET.BE –- Complix, een biotechbedrijf met hoofdkantoor in Hasselt en een onderzoeksafdeling in Gentse incubator BioVille, mag zich verheugen op de belangstelling van gigant Monsanto.

Het Hasseltse bedrijf heeft een eigen proteïnetechnologie ontwikkeld, Alphabody, voor medische doeleinden, maar de technologie blijkt ook beloftevol voor plantenbescherming in de landbouw. De proteïnestructuren zijn volledig artificieel ontworpen via computermodellering, maar 'geïnspireerd op proteïnes in de natuur'.

Monsanto toont nu interesse om een en ander verder te onderzoeken, en sloot daarvoor een akkoord met Complix die stipuleert dat Monsanto wereldwijd de exclusieve rechten krijgt op de Alphabody-technologie voor alle mogelijke toepassingen in de landbouw.

Complix zelf behoudt alle rechten voor toekomstige ontdekkingen buiten de landbouw. Verdere details of hoeveel Monsanto betaalt voor de landbouwrechten, wordt niet vrijgegeven.

"Wij zijn verheugd dat een grote speler als Monsanto interesse heeft in ons", stelt Complix' CEO Mark Vaeck. 'Monsanto was ook onze eigen eerste keuze om te bekijken wat onze Alphabody-technologie kan betekenen voor de landbouwsector."

Complix heeft ook een strategische samenwerking met het onderzoeksinstituut CRP-Santé en een filiaal in Luxemburg.