• 26/09/2012

Alstom heeft plannen om Tidal Generation over te nemen van Roll-Royce

Alstom wil Tidal Generation overnemen van Rolls-Royce om haar ontwikkeling op het gebied van getijden energie te versnellen.

Trefwoorden: #Alsthom, #getijde-turbines, #overname, #Rolls-Royce, #Tidal Generation

Lees verder

b2b

( Foto: Alsthom )

ENGINEERINGNET -- Alstom heeft een overeenkomst getekend met Rolls-Royce om Tidal Generation Limited te verwerven(TGL), dochteronderneming van Rolls-Royce plc.

De overname zal naar verwachting binnen de komende paar maanden, onder voorbehoud van voorwaarden, worden afgerond.

TGL is leidingevend op het gebied van het ontwerp, de ontwikkeling en productie van getijde-turbines die de energie van de getijden stromen omzetten in om elektrische energie.

De eerste 500kWe eenheid werd met succes geïnstalleerd bij het European Marine Energy Centre (EMEC) op Orkney in Schotland. Het genereerde en leverde aan het net al meer dan 250MWh aan elektriciteit - genoeg om zo’n 300 woningen met een gemiddeld gebruik van 12 uur van elke dag van energie te voorzien.

Deze overname versterkt de positie van Alstom in hernieuwbare energie. Het vormt een aanvulling op de onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten op van oceaan energieën waarvan het instituut gevestigd is in Nantes, Frankrijk.

TGL, dat gevestigd is in Bristol, Verenigd Koninkrijk heeft 29 medewerkers die zullen profiteren van hun ervaring in de energie-industrie, haar wereldwijde aanwezigheid in 100 landen en het geïntegreerde aanbod van elektriciteitsopwekking en -transport.

Het bedrijf was het eerste EMEC (EMEC European Marine Energy Centre) locatie project dat het Britse ‘Renewable Obligations Certificate’ ontving.

Het maakt deel uit van het Energy Technologies Institute en ReDAPT consortium (Reliable Data Acquisition Platform for Tidal).

De 1 MW getijde turbine van TGL zal eind 2012 geïnstalleerd zijn in EMEC water en onder verschillende praktijk omstandigheden over een periode van twee jaar in Orkney getest worden.

Gedetailleerde milieu-en getijde- informatie zal worden gemeten om de hernieuwbare oceaan energie industrie te helpen de uitdagingen aan te pakken om getijde energie technologie op commerciële schaal mogelijk te maken.


(GL)