• 02/10/2012
  • |     BB

Telenet deelt DVB-T ontvangers uit tijdens Superprestige

Telenet gaat gratis 300 kleine beeldschermen aan cyclocrossliefhebbers verdelen tijdens de komende 7 manches van de Superprestige in Vlaanderen. Achteraf wel terug te brengen, uiteraard.

Trefwoorden: #cyclocross, #DVB-T, #Norkring, #ocal event broadcasting, #superprestige, #TELENET, #vier

Lees verder

Techniek

( Foto: Telenet )

ENGINEERINGNET.BE -- Telenet laat de kracht van de technologie voor zich spreken en pakt uit met een nieuwigheid. Het bedrijf is van plan op elke manche gratis een 300-tal mobiele beeldschermpjes te verdelen onder de bezoekers en supporters.

'Zo kunnen die tegelijk van de sfeer op het terrein genieten én toch alle details van de koers volgen', stelt Telenet in een persbericht, 'waar ze zich ook bevinden op het parcours, ook op plaatsen waar er geen grote televisieschermen staan opgesteld'.

Via DVB-T zullen maar liefst vijf verschillende kanalen alle bochten en hindernissen op het parcours tonen. De kijker ziet drie verschillende camerastandpunten, waaronder de camera die inzoomt op start en finish, een live beeld van de hele koers en een mozaïekbeeld waarop al deze kanalen worden samengevat.

De schermen zullen naar verluidt gratis verdeeld worden. Supporters moeten enkel hun identiteitskaart of een ander officieel document als waarborg in ruil geven.

De eerste Superprestige waar toestellen worden uitgedeeld vindt plaats op 7 oktober in Ruddervoorde.


ACHTERGROND
Voor deze 'local event broadcasting' werkt Telenet samen met VIER en Norkring België. VIER geeft de beelden van de Superprestige vrij en Norkring België zorgt voor de lokale verspreiding van het signaal op het parcours via hun DTT-technologie (digitale terrestriële tv).
Dit soort uitzenden heet “local event broadcasting”. Het signaal is enkel lokaal beschikbaar voor DTT-ontvangers die zich in de buurt van het cyclocrossparcours bevinden.