• 04/10/2012
  • |     BB

Raamovereenkomst DNV KEMA met Duitse windprojectontwikkelaar SoWiTec

DNV KEMA mag een aantal wind- en milieubeoordelingen en technische 'due diligence' uitvoeren voor twintig tot vijftig internationale windenergieprojecten van Duitse windprojectontwikkelaar.

Trefwoorden: #dnv, #dnv kema, #kema, #SoWiTec

Lees verder

Nieuws

( Foto: DNV KEMA )

ENGINEERINGNET -- De Duitse windprojectontwikkelaar SoWiTec Development heeft een raamovereenkomst gegund aan het Nederlandse energiekennisbedrijf DNV KEMA Energy & Sustainability.

De overeenkomst voorziet in de levering van diverse windenergiediensten door DNV KEMA ten behoeve van twintig tot vijftig voorgestelde windenergieprojecten in Brazilië, Argentinië, Chili, Mexico, Peru, Uruguay en Rusland – onder meer op het gebied van projectontwikkeling, technische ondersteuning, third party expertise en projectmanagementondersteuning.

Het hoofdkantoor van SoWiTec is gevestigd in Sonnenbűhl in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het bedrijf is actief in diverse markten over de hele wereld.

Jens Goesswein, die verantwoordelijk is voor de windenergiediensten van DNV KEMA in Duitsland: "Ons team zal op lokaal niveau nauw met SoWiTec samenwerken en hen alle ondersteuning bieden die ze nodig hebben tijdens de gehele projectontwikkeling, bouw en operatiecycli van de windparken."

Het gaat onder meer om de verificatie en rapportage van windmetingen, verificatie van wind- en energieopbrengsten, en technische due diligence.

"Wij zullen verschillende elementen beoordelen zoals de ontwerpbasis van de windturbines, de windturbinetorens, het elektrische distributiesysteem en onderstation, aanvullende elektriciteitstransmissienetten en elektriciteitsverbindingen met energiebedrijven. Daarnaast zullen we de funderingen bekijken om vast te stellen of het ontwerp is uitgevoerd conform de geldende normen, standaarden en geaccepteerde praktijken binnen de windenergiesector," voegt Jens Goesswein eraan toe.

De financiële waarde van het contract werd niet meegedeeld.


FOTO
Harald Rudolph, Managing Director van SoWiTec, en Kim Mørk, Business Line Director van DNV KEMA.

ACHTERGROND
DNV KEMA Energy & Sustainability is onderdeel van DNV, een onafhankelijke, mondiale dienstverlener om risico's te beheersen. DNV heeft ruim 10,000 medewerkers in meer dan 100 landen. Het hoofdkantoor van DNV KEMA is gevestigd in Arnhem.