• 02/01/2013

Koolwaterstofuitstoot minder door beter onderhoud WKK’s

Onderzoek DNV KEMA naar WKK gasmotoren: “Goed onderhoud een van de belangrijke voorwaarden voor het voorkomen van onnodige koolwaterstofemissie”.

Trefwoorden: #gasmotor, #kema, #wkk

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Uit onderzoek naar WKK gasmotoren blijkt dat goed onderhoud een van de belangrijke voorwaarden is voor het voorkomen van onnodige koolwaterstofemissie.

Voor de korte termijn zou winst geboekt kunnen worden als bij onderhouds- en afstelwerkzaamheden meer naar de integrale motorprestaties wordt gekeken.

In het onderzoek benoemt DNV KEMA brandstofslip vanuit ‘spleten’ en ‘koude zones’ in de verbrandingskamers van gasmotoren als belangrijkste bron van koolwaterstofemissie.

Naast de fysieke afmetingen van dergelijke spleten is de afstelling van de motor in termen van lucht-brandstofverhouding en ontstekingstijdstip van belang voor de omvang van deze brandstofslip.

Adequaat onderhoud is een belangrijke voorwaarde voor het voorkomen van onnodige koolwaterstofemissie. Natuurlijk door tijdige signalering van misfire, maar ook door het waarborgen van een goede basisafstelling van de gasmotor.
 
Download het rapport op Hydrocarbon emissions from gas engine Def.pdf.


(KV) (foto Energieraad: een WKK-gasmotor)