• 08/10/2012
  • |     BB

HoGent lanceert speciaal statuut 'student-ondernemer'

De HoGent lanceert officieel het keuzevak 'ondernemen'. En er is vanaf nu een bijzonder statuut, vergelijkbaar met het topsportstatuut: de student-ondernemer.

Trefwoorden: #hogent, #student ondernemer

Lees verder

opleidingen

( Foto: HoGent )

ENGINEERINGNET.BE -- Bij HoGent zijn er dit acvademiejaar twee nieuwigheden. De eerste is de lancering van het keuzevak 'ondernemen'.

Dat is een praktijkgericht opleidingsonderdeel, vooral gericht naar niet-economische studenten met een uitgesproken ambitie, zin voor initiatief, creativiteit en doorzettingsvermogen, stelt HoGent in een persmededeling.

De bedoeling is niet alleen de ‘happy few’ ondernemend(er) te bedienen, maar alle studenten de nodige vaardigheden aan te leren. De HoGent wil naar eigen zeggen 'ondernemende studenten met ervaring afleveren, studenten met zin om te ondernemen'.

Aansluitend lanceert de hogeschool het statuut van 'student-ondernemer'. Een student-ondernemer is een student die een zelfstandige activiteit uitvoert en die qua statuut gelijkgesteld is aan de zelfstandige in bijberoep.

Student-ondernemers mogen bovendien gebruik maken van de open deskplaatsen in het Centrum voor Ondernemen, alsook van alle gemeenschappelijke ruimtes (zoals de vergaderzalen, eetruimte, enz.) en voorzieningen (telefoon, internet, printer, beamer, enz).

Ze kunnen beroep doen op de adviesverlening en expertise van het Centrum voor Ondernemen, waardoor een veilige start gegarandeerd wordt vanuit een modern ingerichte ondernemersruimte.