• 10/10/2012

Apple Maps onthult geheime legerbasis in Taiwan

Taiwan niet opgezet met beelden van een militaire basis in de provincie Hsinchu, vraagt om beelden te vervagen.

Trefwoorden: #apple, #apple maps, #bing, #taiwan

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET - Na de lancering van hun eigen kaartapplicatie Apple Maps, kreeg Apple heel wat kritiek over zich heen over onnauwkeurigheden en onduidelijke kaarten. Alsof dat nog niet genoeg was, krijgt het computerbedrijf nu - ironisch genoeg - ook klachten over te duidelijke satellietbeelden.

Meer bepaald Taiwan is niet opgezet met beelden van een militaire basis in de provincie Hsinchu. Daarop is een geheime lange afstandsradar, met een waarde van 1,23 miljard dollar, duidelijk te zien.

De Taiwanese overheid gaat Apple nu vragen om de satellietbeelden, die voor elke iOS 6-gebruiker zichtbaar zijn, te vervagen.

“We zullen Apple vragen om de resolutie van satellietbeelden van vertrouwelijke militaire sites te verlagen, net zoals we dat in het verleden ook aan Google hebben gevraagd,” aldus David Lo, woordvoerder van het Taiwanese ministerie van Defensie.

Militaire en andere gevoelige locaties zijn trouwens niet de enige heikele punten voor een kaartapplicatie. Ook bij het bepalen van grenzen kan je als maker van zo’n applicatie maar beter aandachtig zijn.

Zo ging (opnieuw) Taiwan in 2005 aankloppen bij Google omdat het eiland op Google Earth als een provincie van China werd aangeduid, terwijl Taiwan zich helemaal niet als een deel van China ziet.

Twee jaar geleden deed Cambodja zijn beklag over de situering van de grens met Thailand in Google Maps.

Ook in Costa Rica ontstond er dat jaar discussie over de positie van de grens met buurland Nicaragua. Volgens de Costaricanen zat Google fout, terwijl Bing Maps het wel bij het juiste eind had.


(bron & foto: ZDNet, Dries Cludts)