• 15/10/2012
  • |     BB

Nederlandse ATS scoort met inspectiesoftware in VS

Het Nederlandse ATS meldt groen licht gekregen te hebben van een in de VS gevestigde bouwer van vrachtwagenmotoren, die een extra productielijn wil monitoren met zijn inspectiesoftware.

Trefwoorden: #ats, #inspectie

Lees verder

Techniek

( Foto: ATS )

ENGINEERINGNET -- De niet bij naam genoemde constructeur van motoren voor vrachtwagens – ATS wil enkel kwijt dat hij gevestigd is in het Amerikaanse Ohio – had al ervaring opgedaan met de inspectiesoftware in de assemblagelijn, meer bepaald om dataverzameling van defecten te beheren en kwaliteitsmetingen te rapporteren.

Blijkbaar was de motorbouwer tevreden, want hij wil de visuele kwaliteitscontrole nu uitbreiden naar de lijn voor de motorblokken.

De implementatie zal in drie stadia verlopen: (1) monitoren van in-check badges, data-invoer van defecten, printen van defect-tracking stickers; (2) opslag en monitoren status defectreparaties en integreren van het gebruik van met de hand vastgehouden apparaten; en (3) genereren van speciale rapporten, uittreksels en monitoren van status motorblokken.

De eerste fase wordt momenteel uitgevoerd. Dit stelt operators in staat een visueel defect te melden en digitaal op te slaan. Vervolgens wordt een geprinte tag – een 'defect tracking sticker' met de foutgegevens - gekleefd op het motorblok.

Wanneer het motorblok aangemeld wordt in de reparatiezone, verschijnen de gegevens van de foutmelding en de locatie van de fout automatisch op het beeldscherm van het station.

ATS in een persbericht: 'De geschiedenis leert ons dat intensiever gebruik van de inspectiesoftware al snel wordt gevolgd door toename van kwaliteit in combinatie met financiële besparingen'.

De waarde van het contract voor ATS werd niet bekendgemaakt, want "daar is vooraf een schriftelijke toelating van de klant voor nodig", stelt Jon Colbert, Product Support & Training Manager bij ATS in de VS.