• 16/10/2012
  • |     BB

Jan Yperman Ziekenhuis zet stap dichter naar papierloos ziekenhuis

Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper investeert in virtualisatie van informatiestromen en patiëntendossiers. Later dit jaar volgen storage-systemen.

Trefwoorden: #Docbyte, #EMC, #Francky Deleu, #Jan Yperman, #Patiëntenarchief

Lees verder

Nieuws

( Foto: EMC. Dat bedrijf levert het Enterprise Content Management Systeem, van het Elektronisch Patiëntenarchief is Docbyte de leverancier )

ENGINEERINGNET.BE -- “Dagelijks worden al tussen de 500 à 1.000 papieren documenten geconverteerd naar elektronische bestanden. En dat gaat van facturen, over labo-resultaten tot zelfs tevredenheidsonderzoeken”, stelt Francky Deleu, ICT manager bij het Jan Yperman Ziekenhuis.

Die worden dus allemaal in digitale vorm beschikbaar via het automatische archiveringssyteem.

In feite investeert het Jan Yperman Ziekenhuis tegelijkertijd in twee systemen: een voor de eigenlijke archivering, waarin bijvoorbeeld de CT-scans en radiologische beelden automatisch opgeslagen worden, en een ander dat dienst doet als elektronisch patiëntenarchief.

De bedoeling is naar een 'papierloos' ziekenhuis te gaan, één centraal beheerd platform dat een einde maakt aan de verschillende ‘eilandjes’ binnen een ziekenhuis en aan de fragmentatie van medische gegevens.

“Wij gaan zeer bewust voor een ziekenhuisbrede aanpak om te voorkomen dat er veel tijd gaat naar het zoeken van informatie. Het feit dat we in één oogopslag alle medische gegevens bij de hand hebben, verhoogt niet enkel onze productiviteit, het vormt de kern voor de kwaliteit van onze patiëntenzorg”, stelt Deleu.

Het project moet tegen juni 2013 volledig rond zijn. Het investeringsbedrag werd niet bekendgemaakt. Nu nog de stroom binnenkomende papieren documenten indijken...


.