• 17/10/2012

Autoproducenten in ons land houden stand

Agoria: “Impact van onzekere economische toestand moet nog volgen”.

Trefwoorden: #audi, #autoproducenten, #conjunctuur, #ford, #volvo

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- De autoproducenten in ons land hebben een productief derde kwartaal achter de rug.  In vergelijking met het derde kwartaal van 2011 werd zelfs een minieme productiestijging (+ 0,6 %) opgetekend, vooral door een productiestijging bij Audi Brussels.

Tijdens de eerste negen maanden daalde de productie van wagens in ons land met 2,4 procent. Technologiefederatie Agoria waarschuwt wel voor een sterkere productieterugval in de komende maanden. “De onzekere economische toestand en de daaraan gelinkte dalende autoverkoop in heel wat landen, zal ook gevolgen hebben voor de autoproductie in ons land.”
 
Audi verhoogde de productie in het voorbije kwartaal met 13,8 procent, daarmee zit de Brusselse fabriek op zijn gepland productieschema van 120.000 auto’s voor 2012. Maar ook Volvo Cars in Gent (lichte daling met 2 procent) en Ford in Genk (lichte daling met 4,5 procent) produceerden volop. Bij Ford zal de productiedaling in de komende maanden wel een stuk scherper zijn.

De voertuigfabrikanten kijken intussen wel hoopvol naar de langere termijn. Ford heeft de bevestiging van de productie voor verschillende nieuwe modellen. Volvo blijft dicht bij zijn capaciteitslimieten produceren. Volgens de huidige planning wordt 2012 Volvo's tweede beste jaar ooit.
 
Wel wordt op jaarbasis in ons land een lichte productiedaling opgetekend. Bij Volvo Cars rolden er tijdens de eerste negen maanden van dit jaar al bijna 200.000 wagens van de band, een minieme daling met 1 procent tegenover vorig jaar, dat een absoluut record was. Bij Ford werden om en bij de 115.000 auto’s geproduceerd, een daling van 12,7 procent tegenover vorig jaar. En bij Audi werden al bijna 100.000 auto’s geproduceerd, een productiestijging van 10 procent.


(KV)(foto Audi)