• 18/10/2012
  • |     BB

Kuwait Petroleum investeert 63 miljoen euro in Antwerps havengebied

Antwerpse smeeroliefabriek van Q8Oils wordt gemoderniseerd met extra opslagruimtes en nieuwe menginstallaties waarbij voor het eerst pigged-lijnen worden gebruikt.

Trefwoorden: #blue gate, #Geert Matton, #Giuliano Franzi, #Kuwait Petroleum, #Q8Oils

Lees verder

nieuws

( Foto: Kuwait Petroleum )

ENGINEERINGNET -- De investering van 63 miljoen euro is bestemd voor een upgrade van Q8Oils, de smeermiddelendivisie van het petroleumbedrijf. Die divisie heeft een fabriek in het Antwerpse havengebied, waarin ook het wereldwijde hoofdkantoor huist.

In de Antwerpse smeeroliefabriek worden vandaag ruim 600 verschillende soorten smeermiddelen geproduceerd voor toepassingen in onder andere energie-, milieu-, industrie- en automobielsectoren.

Bij de upgrade komen er nieuwe menginstallaties en extra opslagruimte, en worden er voor het eerst pigged-lijnen gebruikt. Die zijn erop gericht de automatisering van het mengproces en de efficiëntie en kwaliteit van het vulproces te verbeteren.

Daardoor zullen in de toekomst alle soorten smeermiddelen op oliebasis in Antwerpen kunnen gemengd worden.

Tegen eind 2014 moeten het project rond zijn. Er volgen nog diverse opleidingen om het personeel vertrouwd te maken met de nieuwe technologieën, aldus het bedrijf in een persbericht.

“De samenwerking met de lokale overheden verliep vlot. Er werden goede gesprekken gevoerd over de bouw- en milieuvergunningen”, stelt Geert Matton, Manufacturing Director.

“En we leverden heel wat inspanningen om de nieuwe gebouwen te integreren in het landschap van Blue Gate Antwerp, een strategisch geplaatst gebied van 103 hectare in het zuiden van Antwerpen.”

Blue Gate is de groene opvolger van Investeringszone Petroleum Zuid


OP DE FOTO
Giuliano Franzi, European Operations Director, (met micro) tijdens de eerstesteenlegging op 10 oktober 2012 door Hussain E. Esmaiel, president van Kuwait Petroleum International (niet op foto).

ACHTERGROND
Kuwait Petroleum International Lubricants (Q8Oils) is een belangrijke speler op de Europese en internationale markt van de smeermiddelen. Met vier Europese mengfabrieken focust Q8Oils zich op het onderzoek en de ontwikkeling, productie, verspreiding, verkoop en marketing van producten naar alle marktsectoren in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Q8Oils exporteert rechtstreeks aan de eindgebruiker via officiële verdelers in meer dan 75 landen.