• 23/10/2012
  • |     BB

Air Products opent eerste R&D Center voor lastechnologie in Polen

Gasleverancier Air Products bouwt eerste Research & Development Center voor geautomatiseerd lassen in Midden-Europa.

Trefwoorden: #air products, #Bombardier, #hardsolderen, #mag, #mig, #tig, #Toyota, #Volvo, #Weibulls, #Wroclaw

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Het centrum in het Poolse Wroclaw is – na Engeland en China - het derde onderzoekscentrum van de leverancier. De bedoeling is er op termijn het gespecialiseerde expertisecentrum van te maken dat specifiek focust op geautomatiseerd lassen.

Naast de verbetering van fabricageprocessen als hardsolderen, vlam plating, handlassen en geautomatiseerd MIG-, MAG- en TIG-lassen hebben de technici in het centrum de ontwikkeling van lasgasmengsels en nieuwe toepassingen voor bestaande gassen op de agenda staan.

De reden om het R&D Center voor lastechnologie in Wroclaw te vestigen, is naar verluidt het feit dat in de regio Neder-Silezië veel internationale bedrijven zijn gevestigd die gebruik maken van lasgassen en -technologieën.

Het huidige centrum voor lasopleidingen van het bedrijf bevindt zich ook in Wroclaw. Dat centrum is daar sinds 1995 gevestigd en verzorgt trainingen voor zowel werkzoekenden als werknemers van commerciële bedrijven.

De opleidingen voor lassers zijn trouwens gecertificeerd – een goede zaak - waardoor lassers kwalificaties kunnen behalen die in de hele Europese Unie erkend worden.

Experts van het instituut hebben al ruim 4.000 trainingen gegeven aan bedrijven als Volvo, Toyota, Weibulls, Bombardier, Boart Longyear, KWB Turow, Inss-pol, Wibrem en PIEC-BUD.