• 05/11/2012
  • |     BB

Ophefmakende superbrandstof: waterstof gevangen in pellets (+video)

Een Brits bedrijf heeft naar eigen zeggen na drie jaar onderzoek een nieuwe superbrandstof klaar: waterstof in de vorm van pellets. Te mooi om waar te zijn?

Trefwoorden: #cella, #cella energy, #waterstof, #waterstofpellets

Lees verder

research

ENGINEERINGNET -- Het Engelse bedrijf Cella Energy uit Oxford claimt een revolutionaire technologie ontwikkeld te hebben: waterstof die je in de vorm van pellets kunt tanken.

Een superbrandstof als het ware, met een prijs aan de pomp die naar verluidt tussen 0,25 en 0,30 euro zou bedragen.

De insteek van de Cella-onderzoekers: bind de waterstof met een ander materiaal en sla het op in minuscule capsules, die in de brandstoftank de waterstof door verhitting weer vrijgeven.

Het lijkt te mooi om waar te zijn: opslag van waterstof zonder dat koeling of hoge druk nodig is. Want laat dat nu net de twee grootste hinderpalen zijn die grootschalig gebruik van waterstof als brandstof in de weg staan.

Nog beter: het productieprocedé zou milieuvriendelijk zijn en conventionele verbrandingsmotoren kunnen er zonder veel aanpassingen op rijden. Je tankt het als diesel of benzine, in twee tanks: eentje voor verse pellets en eentje voor gebruikte pellets.

Of het om een 'realistische' technologie gaat, laten we in het midden. Daarvoor ontbreekt de nodige informatie. Maar Cella heeft er alvast een patent op genomen. Bekijk de ophefmakende BBC-reportage.


Video: