• 06/11/2012

CREG vergelijkt energieprijs vergelijkingsmodules

CREG breekt lans voor gedragscode voor aanbieders van prijsvergelijkingsmodules

Trefwoorden: #CREG, #PMV, #prijssimulator, #prijssimulatoren, #prijsvergelijkingsmodule, #prijsvergelijkingsmodules

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Een nieuwe studie van de CREG geeft een beschrijving van de prijsvergelijkingsmodules (PVM's) die momenteel actief zijn op de Belgische energiemarkt. Zowel publiekrechterlijke als private types komen aan bod. Daarnaast lijst de studie ook tien basiscriteria op die volgens de CREG de basis vormen voor een kwalitatieve prijsvergelijkingsmodules.

De CREG wil ook dat de diverse (huidige en toekomstige) prijssimulatoren betrouwbaar zijn. Als mogelijkheid om een zo optimaal mogelijke kwaliteit te garanderen van de verschillende PVM’s, noemt CREG het opstellen van een gedragscode.

Dergelijke gedragscode, opgesteld door de federale regulator na overleg met de verschillende stakeholders, zou een aantal minimumvereisten en criteria geven waaraan de PVM’s dienen te voldoen. De PVM’s onderschrijven dan deze gedragscode op vrijwillige basis.

In voorkomend geval kan er regelmatig een evaluatie gebeuren waarbij de inhoud van de gedragscode getoetst wordt aan de PVM in kwestie. De PVM’s die de gedragscode onderschrijven en waarvoor het resultaat van hogervermelde evaluatie positief is, kunnen in dat geval een label bekomen. Op deze manier krijgt de consument toegang tot kwalitatieve PVM’s met hun eventuele specifieke aandachtspunten.

De studie als geheel geeft, behalve pistes voor verdere optimalisering, een beschrijvend overzicht van de bestaande prijsvergelijkingsmodules op de Belgische energiemarkt.

De studie is hier te vinden.


(KV) (foto wikipedia)