• 06/11/2012

Electrawinds installeert 2MWp in Italië

Totale investeringsbedrag van Electrawinds' twee nieuwe solarprojecten komt op 4,3 miljoen euro

Trefwoorden: #electrawinds, #italië, #windenergie

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- De Belgische groenestroomproducent Electrawinds heeft in Italië twee bijkomende solarprojecten gerealiseerd. Het gaat om installaties op bedrijfsdaken in de provincies Udine en Ascoli Piceno. Beide projecten hebben een gezamelijk geïnstalleerd vermogen van bijna 2MWp.

Het eerste solar project is gerealiseerd in San Giovanni al Natisone (provincie Udine) bij Dierre Legno s.r.l, een verffabriek voor meubelen. De installatie bestaat uit 3.822 panelen met een totaal vermogen van 0,89 MWp.

Het tweede project bevindt zich zuidelijker in de provincie Ascoli Piceno bij Manuli Rubber Industries S.p.A, een bedrijf dat actief is in de rubberindustrie. Dit solar systeem telt 3.740 panelen met een totaal vermogen van 0,916 MWp.

Het totale investeringsbedrag van beide installaties komt op 4,3 miljoen euro en is gefinancierd dankzij een contract met Leasint S.p.A., de leasing vennootschap van de Italiaanse Gruppo Banca Intesa.

Electrawinds is actief in Italië sinds 2006. In 2008 realiseerde het energiebedrijf een eerste windturbinepark van 4 turbines in Pontedera, Toscane. In 2010 is, eveneens in Pontedera, een eerste solar installatie in gebruik genomen.


(KV) (foto SFGate)