• 07/11/2012
  • |     BB

Drie Vlaamse bedrijven scoren in wereldwijde Cleantech Top 30

Flanders Cleantech Association kondigt met gepaste trots aan dat 3 Vlaamse cleantech-bedrijven uit 4.000 deelnemers werden geselecteerd voor een internationale award.

Trefwoorden: #cleantech, #ducatt, #emrol, #Flanders Cleantech Association, #waterleau

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ducatt, productie zonneglas )

ENGINEERINGNET.BE -- De Flanders Cleantech Association maakt bekend dat de Vlaamse bedrijven Waterleau, Ducatt en Emrol door de Global Cleantech Cluster Association werden geselecteerd als finalisten voor de 'Later Stage Award 2012 Global Top 30'.

De 30 werden geselecteerd uit niet minder dan 4.000 bedrijven, die op hun beurt aangeduid werden door 45 clusters aangesloten bij de internationale associatie.

Tijdens de komende weken wordt de 30 uitverkorenen onder de loep genomen door 28 verschaffers van risicokapitaal, investeerders en ondernemers, die wereldwijd gezamenlijk meer dan 3,5 miljard dollar aan investeringskapitaal hebben uitstaan in schone technologieën.

Een vermelding in deze top 30 is niet niks: er wordt bij de selectie gekeken naar zowel de groei als de marktpositie van de deelnemers, en alleen al het feit bij de finalisten te behoren, geldt wereldwijd als een schitterende referentie.

Bij Waterleau, Ducatt en Emrol gaat het om respectievelijk de categorieën waterbehandeling, zonne-energie en energie-opslag.

De uiteindelijke winnaars zullen worden gehuldigd op 12 november 2012 tijdens de Savannah International Clean Energy Conference.