• 12/11/2012
  • |     BB

Microsoft's eerste 'hackaton' lokt 17.000 studenten en app-ontwikkelaars

Afgelopen zaterdag organiseerde Microsoft 'Wowzapp 2012', de eerste wereldwijde Windows hackaton voor in totaal 17.000 studenten, start-ups en professionele app-ontwikkelaars.

Trefwoorden: #hackaton, #ict, #microsoft, #Visual Studio, #Visual Studio, #windows 8, #Windows Store, #Wowzapp

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE -- De Wowzapp-hackaton 2012 was een wereldwijd gebeuren om app voor Windows 8 te ontwikkelen, met deelnemers op meer dan 100 locaties, waaronder Brussel.

Daar waren er 135 deelnemers ingeschreven. Maar ook in de India, Finland, Maleisië, Pakistan, Turkije, de Verenigde Staten en andere landen maakten ontwikkelaars 48 uur lang apps voor de Windows Store.

“Met meer dan 17.000 deelnemers op 112 locaties in 53 landen is Wowzapp het grootste hackaton evenement ooit”, aldus Luc Vandevelde, verantwoordelijk voor de ontwikkelaars community van Microsoft in BeLux.

Met zijn 'hackaton' wil Microsoft nieuwe kansen creëren voor jongeren. Wereldwijd ligt de werkloosheid bij jongeren op 12,7 %, zowat het dubbele van het algemene gemiddelde.

Microsoft in een persbericht: 'Daarom zoeken jongeren nieuwe manieren om hun kennis en vaardigheden op te bouwen en hun loopbaan te starten. Microsoft heeft een hele reeks programma’s om hen te helpen succesvolle ontwikkelaars te worden zodat ze zich kunnen differentiëren in een concurrentiële markt'.

Tijdens de hackaton kregen de studenten gratis software ter beschikking, zoals Visual Studio Express voor Windows 8 en een gratis Windows Store registratiecode via DreamSpark.

“Voor mij is Wowzapp eens geen opdracht voor school, je kan samenwerken aan iets wat eigenlijk makkelijk te leren is”, zegt Tom Van Humbeek van de Artevelde Hogeschool. “Vandaag heb ik me echt verbaasd over het gemak van het ontwikkelen voor Windows 8.”

“Als student met je app kunnen pionieren in de Windows Store, dat is echt een uitzonderlijke opportuniteit”, voegt Stefaan Christiaens van de Artevelde Hogeschool er nog aan toe.

De studenten kunnen als ze dat willen hun app inbrengen in de jaarlijkse technologiewedstrijd Imagine Cup waar ze een prijs van 300.000 dollar kunnen winnen.