• 21/11/2012
  • |     BB

Ingenieurstrein doorkruist Vlaanderen op zoek naar technisch talent

17 grote Belgische bedrijven sporen door Vlaanderen met de ie-jobtrein. Die gaat 613 km lang op zoek naar het schaarse talent van de studenten-ingenieurs.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #Besix, #Daf, #Egemin, #Elia, #Experis, #ExxonMobil, #GDF Suez, #Hudson, #ie-net, #Ineos, #ING, #Jan De Nul, #jobtrein, #kviv, #Manpower, #NMBS, #Punch, #Randstad, #Siemens, #Solvay, #vik

Lees verder

HR

( Foto: ie-net )

ENGINEERINGNET.BE -- Het is stilaan een traditie dat ie-net, de koepelvereniging van de Vlaamse IngenieursKamer en KVIV, een jobtrein inlegt om studenten-ingenieurs in contact te brengen met werkgevers.

Zonder meer een aanbevelenswaardig initiatief: het werkaanbod mobiel naar de studenten brengen en niet omgekeerd. Het onderlijnt alvast nog maar eens dat techniek een knelpuntberoep is, en dat bedrijven best bereid zijn technische kandidaten in de watten te leggen. Drie vierde van de deelnemende bedrijven was ook al aanwezig op de editie van 2011.

De idee is namelijk dat studenten burgerlijk, bio- en industrieel ingenieur opstappen in de stad van hun keuze, door de trein lopen, praten met een aantal bedrijven en de trein verlaten in een station naar keuze.

Eenvoudig en efficiënt, en het werkt, aldus ie-net. Elk jaar maken enkele honderden studenten gebruik van de gelegenheid.

Technische kandidaten hechten trouwens veel belang aan netwerking en informeren zich grondig over hun toekomstige werkgever vooraleer zich te engageren, zo blijkt uit een enquête van ie-net, en dat 'zowel over het bedrijf zelf, zijn bedrijfscultuur en de projecten waar het mee bezig is'.


ACHTERGROND
De deelnemende bedrijven: Atlas Copco, Besix, Daf, Egemin, Elia, Experis-Manpower Group, ExxonMobil, GDF Suez, Hudson, Ineos, ING, Jan De Nul, NMBS, Punch Powertrain, Randstad, Siemens en Solvay.

VACATECH JOBBANK
Heeft u een vacature voor een ingenieur? Plaats uw jobaanbieding online voor slechts 295 euro per maand op Engineeringnet.be + MSN.be + Careerbuilder.be !
Info: Jobaanbieding plaatsen