• 26/11/2012
  • |     BB

Aggreko mag 100MW power plant leveren in Ivoorkust

Het van oorsprong Nederlandse Aggreko laat weten dat het een (tijdelijke) power plant van 100MW in Ivoorkust mag leveren.

Trefwoorden: #aggreko, #CI-Energies, #ivoorkust, #Rupert Soames, #Soames

Lees verder

Nieuws

( Foto: Aggreko, gelijkaardige installatie in Midden-Oosten )

ENGINEERINGNET -- Aggreko, een beursgenoteerd verhuurder van onder meer tijdelijke stroomvoorzieningen, meldt een contract van ongeveer 60 miljoen euro binnengehaald te hebben voor de verhuur van gasgeneratoren en een bijhorend 225kV transformatorstation.

De afnemer is de Société des Energies de Côte d'Ivoire (CI-Energies), die de gasgeneratorplant wil gebruiken als overbrugging tussen de onmiddellijke behoefte van vandaag en de bouw van permanente energiecapaciteit ter plaatse.

Het contract heeft naar verluidt een looptijd van twee jaar en breidt de bestaande capaciteit van 100MW uit die al afgeleverd wordt door gasgeneratoren die Aggreko in 2010 als tijdelijke energie-infrastructuur mocht installeren.

Voor Aggreko is het alvast goed nieuws, want het bedrijf stelt de afgelopen jaren flink geïnvesteerd te hebben in gasaangedreven power plants.

CEO Rupert Soames in dat verband: "De bestaande power plant van 100MW blijkt er een groot succes. Door de toekenning van dit contract verdubbelt de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk er in één klap. Wereldwijd hebben we nu meer dan 750MW aan gasgeneratoren in de verhuur."

Ter vergelijking: 750MW is zowat driekwart van een kerncentrale zoals die van Doel of Tihange.


ACHTERGROND
Aggreko verhuurt wereldwijd systemen voor tijdelijke stroomvoorziening, koeling en klimaatbeheersing. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf behaalde in 2011 een omzet van ongeveer 1,7 miljard euro met 6.000 medewerkers.